Langzaam aan ben ik mijn oude routines weer op aan het pakken. Eén ervan is het bezoeken van Siem van der Gragt, de slager op de Elandsgracht.
Waar ik in Spanje erg veel moeite mee heb gehad, is hoe er meestal omgegaan wordt met eten. Paprika's moet je er eigenlijk niet eten: ze zijn zo bespoten dat ze Nederland niet eens inkomen. Helaas is paprika groente nummer 1 in Spanje.
Hetzelfde geldt voor vlees: de bio-industrie is er groter dan in Nederland. Er zijn wel uitzonderingen zoals deze blije zwarte varkens.
Maar terug in Amsterdam ben ik erg blij met de mogelijkheden om aan biologische producten te komen. Na drie maanden kwam ik vandaag dus voor het eerst weer bij Siem. Al jaren mijn vaste slager. Niet alleen vanwege het feit dat het biologisch is maar ook omdat het geweldig goed vlees is dat er verkocht wordt.
Vandaag zag ik in de winkel dat er inmiddels ook een website is (http://www.siemvandergragt.nl/). Ik heb hem zojuist doorgekeken en kreeg een grote grijns op mijn gezicht. Zo kan je ook met eten omgaan!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Lekker he?! Na Siem is dit nu de mijne:
http://www.biologischeslagerij.nl
@Chantal: het hele varkentje of een stukkie van zn kont?
Zijn zwarte holletje!
Ah, zielig!!
Een reactie posten